Afbeelding
Foto: Stichting DoesSouf

Droom van Soufiane komt uit: speeltuin waar alle kinderen welkom zijn

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Een inclusieve speeltuin die kinderen van alle achtergronden en vaardigheidsniveaus verwelkomt. Dat was de droom van Stichting DoesSouf en Soufiane Elazizi. Vandaag werd deze droom werkelijkheid. Burgemeester Paul Depla opende vanmiddag aan de Oostmallestraat namelijk deze nieuwe, inclusieve speeltuin. 

De DoesSouf Speeltuin is het resultaat van de inspanningen van Stichting DoesSouf; de stichting heeft als missie de glimlach van Soufiane door te geven. Soufiane Elazizi, is ondanks zijn ongeneeslijke aandoening een inspiratiebron voor velen. Met deze nieuwe speeltuin willen de Stichtig DoesSouf een veilige en toegankelijke omgeving bieden waar kinderen ongeacht hun achtergrond of vaardigheden kunnen spelen, ontdekken, zich ontwikkelen, en vooral met plezier elkaar kunnen ontmoeten. 

Fysieke en cognitieve uitdagingen 
Deze inclusieve speeltuin is ontworpen met speciale aandacht voor kinderen met verschillende fysieke en cognitieve uitdagingen. De gemeente, buurtbewoners en Stichting DoesSouf hebben intensief samengewerkt om deze vorm te geven. De speeltuin is uitgerust met aangepaste speeltoestellen en -faciliteiten, zodat kinderen met een handicap volledig kunnen deelnemen aan het speelplezier. Bovendien stimuleert de DoesSouf-Speeltuin sociale interactie, begrip en samenwerking tussen kinderen van diverse achtergronden, waardoor een inclusieve gemeenschap wordt bevorderd. Grote Broer en Grote Zus, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van inclusiviteit en het creëren van gelijke kansen voor kinderen in onze gemeenschap, neemt hier een actieve rol in.

“We zijn ontzettend trots en dankbaar dat we de eerste DoesSouf Speeltuin kunnen openen,” aldus Brian Monpellier (projectmanager namens Stichting DoesSouf). “Deze speeltuin is een plek waar kinderen kunnen samenkomen, plezier kunnen hebben en kunnen leren van elkaars verschillen. We willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de realisatie van dit project, met name burgemeester Depla, de organisatie Grote Broer Grote Zus en de inspirerende glimlacher Soufiane Elazizi.”