Het pand van de stichting.
Het pand van de stichting. Foto: De honingraad Breda

Eerste lotgenotenbijeenkomst bij de Honingraad voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - Stichting De Honingraad in Breda organiseert een lotgenotenbijeenkomst voor kankerpatiënten die ongeneeslijk ziek zijn. Op 15 september zijn deze mensen welkom bij de stichting en kunnen zij al hun vragen stellen en ervaringen delen. 

De Honingraad is een centrum voor mensen die leven met kanker, maar ook voor mensen die genezen zijn verklaard. Ook hun naasten zijn er altijd welkomen. Hier kunnen lotgenoten ervaringen wisselen en vragen stellen. De stichting komt nu met een lotgenotenbijeenkomst  speciaal voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

De organisatie geeft aan dat wanneer iemand te horen krijgt dat hij of zij niet meer beter wordt dat dit enorm heftig is. Er kunnen dan meerdere varegen leven bij deze mensen. Hoe verwerk je de onzekerheid als je weet dat je tijd beperkt is? Hoe ga je om met je naasten, je werk, de behandelingen, hoe leef je door?

Eerste bijeenkomst 

Het uitwisselen van ervaringen met mensen in een soortgelijke situatie kan hierbij helpen, aldus de organisatie. Op deze dag is iedereen die kanker heeft en ongeneeslijk ziek is van harte welkom. Naast vragen stellen kunnen mensen gevoelens delen, tips ontvangen en steun vinden. 

Nicole de Graaf, zelf palliatief kankerpatiënte, begeleidt de groep. De eerste bijeenkomst op vrijdag 15 september vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur bij De Honingraad in Breda. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden.