Afbeelding
Foto: Ingrid Bothe

Ulvenhout schaatst er vrolijk op los

Door: Ingrid Bothe Algemeen

ULVENHOUT- Puntgaaf ijs, warme chocolademelk en glühwein, lekkere hapjes, een schminkhoek, vrolijke muziek… Alle elementen voor een feestelijke start van de tweede editie van Ulvenhout on Ice zijn 16 december aanwezig in de tent op het Pekhoeveterrein. De verwachtingen zijn na het succes van de eerste versie vorig jaar hooggespannen. “Wanneer mogen we nou schaatsen?”, vragen wachtende kinderen aan hun ouders. Ze moeten echter nog even geduld hebben.

Tot vijf minuten voor de officiële opening om 10.00 uur zetten vrijwilligers in de Ulvenhout on Ice tent op het Pekhoeveterrein nog de laatste puntjes op de i. Fantastisch om te zien waar mensen toe in staat zijn als ze samen ergens de schouders onder zetten! Na een muzikaal intro van blaaskapel Toet Deugd houdt bestuurslid Jordi van Gils zijn openingswoordje in het wintercafé tot opluchting van de aanwezige jeugd kort maar krachtig. Hij bedankt alle sponsoren en vrijwilligers: “Zonder jullie zou Ulvenhout on Ice niet mogelijk zou zijn.” Daarna opent medebestuurslid Kees van Hooijdonk de deur naar de schaatsbaan. Hij wordt nog net niet omver gelopen...

Ulvenhouts eigen Michelle Meeuwesen opent vervolgens het drie weken durende winterevenement met een sierlijke kür. En dan wordt het geduld van de wachtende jeugd beloond en mogen zij het ijs op. “Eindelijk!” Enthousiaste kreten, veel gelach en hier en daar een traantje na een incidentele val. Voor wie nog niet al te stevig op de schaats staat, zijn er steuntjes in de vorm van vrolijke dieren. Die blijken overigens erg in trek te zijn bij tieners.

Ook verschillende ouders wagen zich op de baan. “Fantastisch wat de organisatie weer heeft neergezet”, hoor je van verschillende kanten. Op de website Ons Ulvenhout, het digitale nieuwsplatform voor Ulvenhout, geeft een lezer zelfs aan dat het team achter Ulvenhout on Ice wat haar betreft de Platte Buis verdient, de Ulvenhoutse vrijwilligersonderscheiding. “Wat een enthousiasme en verschrikkelijk veel werk. Chapeau voor deze club.”

Tussen het schaatsen door genieten kinderen aan de kant van de baan van chocolademelk. “Lekker warm!!!”, klinkt het tevreden. In het wintercafé krijgen twee boezemvriendjes een beker verse popcorn. Een cadeautje van de organisatie. Glunderend eten ze de lekkernij op. Iets verderop zit een jonge bezoekster van Ulvenhout on Ice in de schminkhoek. Ze zit muisstil terwijl ze wordt omgetoverd tot een ijsprinses. Stralend laat ze het resultaat zien.

Na de lunch komen van alle kanten kinderen richting het Pekhoeveterrein met hun schaatsen. Wie die niet heeft, kan ze ter plaatse huren. “Schiet nou op!”, spoort een jongen zijn ouders aan. Maar hij hoeft niet bang te zijn. De schaatsbaan heeft 30% meer capaciteit dan in 2023. Ook het wintercafé heeft een groter oppervlak, evenals de buitenbaan. Zo kunnen nog meer mensen dit jaar genieten van Ulvenhout on Ice.

Als het donker wordt, is pas echt goed te zien hoe sfeervol het terrein is ingericht. Bij de kerststal verdringen jong en oud zich om de fraai uitgedoste kerstgroep te bewonderen. En binnen stijgen de temperaturen later op de avond tot ongekende hoogte tijdens de après-skiparty waarmee de eerste dag wordt afgesloten. Een fantastisch begin van drie weken Ulvenhout on Ice.

Het volledige programma is te vinden op de website ulvenhoutonice.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding