De opening van het wietexperiment (links) in coffeeshop De Baron.
De opening van het wietexperiment (links) in coffeeshop De Baron. Foto: Ties de Bakker/Shutterstock

Coffeeshops in Breda mogen vanaf vrijdag meer legale wiet inslaan

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Coffeeshophouders in Breda en Tilburg mogen vanaf vrijdag een grotere voorraad legale wiet inslaan. Sinds het begin van het wietexperiment afgelopen december mochten coffeeshops maar 500 gram gereguleerde cannabis op voorraad houden. Deze regel wordt nu afgeschaft. Voortaan mogen coffeeshops niet meer wiet of hasj in huis hebben dan ze op weekbasis verkopen.

Dat heeft burgemeester Paul Depla woensdag gedeeld in een brief aan de gemeenteraad. Hij legt uit dat de limiet van 500 gram aan legale wiet voor problemen zorgde bij coffeeshops, omdat ze dit te weinig vonden. “Reden voor de telers, coffeeshophouders en de lokale overheden de ministers te vragen deze beperking in het belang van het experiment te laten vervallen of te verruimen.”

Nieuwe maximum

Volgens Depla hebben de ministers deze oproep gehonoreerd. In het nieuwe besluit staat dat coffeeshophouders niet meer cannabis mogen hebben dan de hoeveelheid die ze wekelijks verkopen. Vanwege de praktische problemen hebben Tilburg en Breda besloten om deze aanpassing zo snel mogelijk door te voeren in de lokale regelgeving. Dit nieuwe maximum wordt vanaf aanstaande vrijdag ingevoerd.