Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

NK Tegelwippen van start in Breda: ‘Op naar goede prestaties!’

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Het NK Tegelwippen in Breda is gisteren officieel afgetrapt tijdens het Groenfestival bij Boerderij Wolfslaar. Vorig jaar eindigde onze gemeente op de derde plaats met 262.621 gewipte tegels. Een jaar eerder was Breda de grote winnaar van het Nationaal Kampioenschap.

Het Groenfestival vond op zondag 14 april plaats bij Boerderij Wolfslaar. Tijdens deze dag stonden groene initiatieven centraal. Op het programma stonden verschillende activiteiten, zoals workshops, themawandelingen, kraampjes, muziekoptredens en lezingen.

Wethouder Peter Bakker (klimaat en natuur): “In Breda werken we er samen hard aan om een Stad in een Park te worden. Door te vergoenen zorgen we ervoor dat Breda nog prettiger wonen wordt voor zowel mensen, dieren als planten. Bovendien maken we onze stad klaar voor de toekomst.

Het Groenfestival is hier een goed voorbeeld van: het was mooi om zoveel groene initiatieven in Breda bijeen te zien. Bovendien hebben we op het festival het NK Tegelwippen officieel geopend. Ook dit jaar doen we als Breda weer mee. Op naar net zulke goede prestaties als de afgelopen twee jaar!”

NK Tegelwippen 2024

Het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen, gestart in 2020 als een strijd tussen Amsterdam en Rotterdam, is uitgegroeid tot een landelijke competitie. Bewoners en gemeenten proberen in recordtempo zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.

De Bredase cijfers op een rij:
2021: 79.896 tegels (7.263 vierkante meter)
2022: 198.429 tegels (18.039 vierkante meter)
2023: 262.621 tegels (23.874 vierkante meter)