Top jazz en hardrock

Column

Wat een enorm druk weekend gaat dit weer worden zeg!! Ik hoop wel dat we 't een bietje droog houwen, want 't is véél "buiten-werk" zeg maar!

Even om mezelf volledig in te dekken na wat ludieke reacties de afgelopen weken :)) Als 't regent kan ik daar niets aan doen, als er dan iets niet doorgaat kan ik daar óók niets aan doen, als er iets om een andere reden niet doorgaat kan ik er ook niets aan doen.
Als er iets niet in staat wil dat niet persé zeggen dat ik 't ben vergeten :) (maar soms ook weer wel!), als er spelfouten in staat zijn ze meestal bewust zo bedoeld (hihi), maar als ik iets opschrijf wat niet waar is (foute data e.d.) mag, nee, móet je me enorm op m'n sodemieter geven, want anders zijn de tipke's nergens meer! Ze moeten wel kloppen! Héél belangrijk!

Voordat ik aan Breda begin wil ik uiteraard even melding maken van het Oosterhout Blues Festival; vrijdag, zaterdag èn zondag weer mega-veel bluesacts in 't centrum van Oosterhout. Een greep uit het aanbod: Charlie en onze eigen Welfare, Clemens v.d. Ven, Bas de Haan, Kaz Lux, Stefan Schill en Monti Amundson. Kijkt u voor expliciete info op de site www.oosterhout-blues.nl

In Breda hebben we 3 dagen Spaanse Fiësta bij café Moeke in 't Ginneken, met Spaanse tapa's, Spaanse wijn, Spaanse dans en Spaanse muziek! Vrijdag begint 't om 5 uur met muziek van Los Romanticos o.l.v. Pedro Quintana, zaterdag en zondag begint 't al om 12 uur, met o.a. een flamenco-dansvoorstelling van Ritmo Rosario Y Grupo Flamenco, èn 's-middags speciale flamenco-dans-workshops voor kinderen (za. om 3 uur, zo. om 2 uur).

We blijven in zuidelijke sferen (dus 't móet wel mooi weer zijn) want op de Havermarkt hebben we vrijdag en zaterdag het Fiesta Tropical.
Dit zal meer een salsa-gerelateerd feestje zijn met bijbehorende DJ's en live muziek van bands die ik niet ken, maar ik wil ze best even noemen'
Angela Maria, Trio Los Dos, Doble Impacto en Axioma. U weet wel!

en verder:

vrijdag 12 september

- Ons Vaderlands troetel-Jazz-dropje: Wouter Hamel! Hij speelt in Mezz, het begint om half 10 en de entree is 13,50. Hij speelt uiteraard met zijn begeleidingsband, maar die bezetting wisselt soms, en staat helaas niet op de site van Mezz, dus daar waag ik me niet aan, maar 't zou natuurlijk leuk zijn als onze Bredase jongens vanavond acte de presence gaven!!!
Wat wel nog belangrijk is, is het voorprogramma. Dat wordt namelijk verzorgd door de Bredase zangeres Merel Simons. Erg mooi, dus op tijd komen!!

- Nog meer Jazz vanavond, en wát voor!!! De Frits Bayens Big Band (met daarin een heleboel Bredase coryfeeën) treedt aan in het Hijgend Hert met als super-gast zangeres/pianiste Dee Daniëls uit Canada. Een zeer bijzondere zangeres die je eigenlijk niet mag missen! Ik heb haar al een aantal keren gezien/gehoord, en ik kan u zeggen; ik ga wéér! De band begint om half 10 en de entree is slechts 5 euro. Waar hèbben we 't over!

zaterdag 13 september

- Niet alleen Breda maar heel Nederland staat vandaag in 't teken van de Open Monumentendag.
Voor info kun je kijken op www.uitinbreda.nl (voor Breda) of www.openmonumentendag.nl (landelijk).Buiten dat alle monumenten open zijn, en gratis toegankelijk, is het thema in Breda: Spoorzoeken. Op zoek naar sporen van het verleden, wat zich op diverse plaatsen in de stad afspeelt, maar zich min of meer concentreert op het Kasteelplein (waar ook het stadsontbijt is) met o.a. een riddertournooi en in 't Valkenbergpark (spoorzoeken met archeologen en stadsgidsen, een roofvogeldemonstratie, middeleeuwse muziek en dans enz.). En uiteraard kunt u vanaf 7 uur weer een "Duik in het Duister" nemen! De start is bij het Informatiecentrum De Nieuwe Mark aan de Markendaalseweg (om de hoek bij de Haagdijk). Een spannend avondprogramma voor jong en oud!

- Aan de ándere kant van het park, dáár waar het T-Huis staat, staan ook twee ridders. Twee muziek-ridders! Ze noemen zich als duo Jut & Jul, maar in werkelijkheid staan die namen voor meestergitarist Peer Verschuren (ja, de èchte) en superzanger Mauri Oliver. Velen van jullie hebben deze mannen onlangs een paar keer zien optreden (de laatste keer was tijdens de Harley-dag) met hun band "Into The Arena" waarmee ze super-rock-klassiekers brengen. Hard-Rock welteverstaan!!! Niet te flauw dus! En hoewel ze beiden op een semi-acoustische gitaar spelen deze keer, kunt u er op rekenen dat het géén kabbelende singer-songwriter-middag wordt!! Niet dat daar iets mis mee is, maar willen ook wel 's wat anders!
Acoustische Hardrock! Het optreden bij het T-Huis van Peer & Mauri begint om 4 uur en deze muzikale "Saturday in the Park" wordt u aangeboden door Stichting Rosie Lee Roots! Be there, want je gaat anders serieus wat missen!

- Om 20.00 uur is er - ja, 't kan nie op vandaag - de verlichte sloepen-parade in de Haven! Een hele trits versierde en verlichte bootjes zullen de sfeer verhogen!

- En dan nog een Jazz-tippie in Zevenbergen: in Zaal Van der Hooft een optreden van de super-pianiste Amina Figarova, met uiteraard "onze" Chris Strik op slagwerk. Het optreden begint om half 8 en de entree is € 10.

zondag 14 september

- Er is een talk-show in café Oncle Jean (Ginneken) van 11 tot 12. Als u deze wilt bijwonen moet u een kwartier van tevoren aanwezig zijn. Volgens mij wordt ie rechtstreeks opgenomen en uitgezonden door Stadsradio Breda, maar dat weet ik niet zeker (pin me d'r nie op vast :). Gasten zijn o.a. Reinout van den Bergh over Breda Photo 2008 en Eric Visser over het 25-jarig bestaan van uitgeverij De Geus.

- Ook heel bijzonder (wat een speciaal weekend is dit toch!): er worden twee barok-opera's uitgevoerd op het binnenplein van het Kasteel van Breda!
Namelijk "Dido & Aeneas" van Purcell (die kennen we wel!!) en "Venus & Adonis" van John Blow (die kennik dan weer nie).
Ze worden uitgevoerd door Kamerkoor Cantecleer en Barokorkest Florilegium Musicum. Het koor en de solisten (waaronder Xenia Meijer die de Dido zingt!) staan o.l.v. dirigent Geert van den Dungen. Aanvang is 15.00 uur, en u kunt vantevoren kaartjes krijgen bij het Uitpunt in de Nieuwe Veste, ze kosten € 20,00.

Allez, hier laat ik 't even bij!

Voorproefje voor volgende week:
- De concerten van De Dijk volgende week woensdag en donderdag in Mezz zijn helemaal uitverkocht, dus daar hoef je niet meer over na te denken.

- Voor de liefhebbers van B-films; let op: donderdag begint het BUT-FilmFestival; underground, Trash en een hóóp B-movie's in Chassé Cinema en Electron. Het duurt t/m zondag! Kijk voor het programma op www.butff.nl en deze site.

- Donderdag 18 september een klein rock-trio-festival in café De Speeltuin! Drie trio's rocken de pan uit! Wake (uit Breda), Scuzz (uit Duitsland) en Mayfield (uit Australië). De eerste band begint om half 10, en de entree is gratis!

En daarna gaan we ons rustig voorbereiden op Breda Barst! Kijk vast op de site voor het programma: www.bredabarst.nl

Groetjes,
Marion