Mariëlle Bastiaansen met de twee andere presentatoren van Life is Beautiful.
Mariëlle Bastiaansen met de twee andere presentatoren van Life is Beautiful.

Mariëlle Bastiaansen terug bij RTL4

Cultuur

PRINSENBEEK/HILVERSUM - De Bredase tv-presentatrice Mariëlle Bastiaansen is vanaf zaterdag weer te zien bij RTL4. Bastiaansen presenteert het programma ‘Life is Beautiful’, bedoeld voor kijkers die bewust en gezond van het leven willen genieten. De Bredase was tot vorig jaar lente actief voor brabant10.

Bastiaansen presenteert het samen met voedingsdeskundige Erik-Alexander Richter en met chef-kok Lisette Rovers. De rode draad van het lifestyleprogramma vormt informatie over verantwoorde voeding en gezondheid, met name biologisch eten en drinken.

De tv-maakster was blij verrast met de vraag van RTL, waar ze al eerder actief was. “In december kreeg ik een telefoontje dat ze mij graag wilden hebben voor dit programma, dat was hartstikke leuk”, inmiddels zijn de eerste opnames achter de rug. “Het programma pas echt bij mij en zoals ik nu in het leven sta. De onderwerpen boeien me echt.”

“Het programma behandelt zaken waar we allemaal mee bezig zijn en die ons allemaal bezig houden”, vertelt ze. “Bijvoorbeeld, we werken allemaal hard en willen geld uitgeven aan eten, maar doen dat wel bewust, met respect voor de natuur.”

Bewust bezig zijn is sowieso de rode draad, aldus Bastiaansen. “Met uiterlijke verzorging, over hoe je huid goed kan blijven. Dan kijken we niet alleen naar producten die je op je huid kunt smeren, maar ook naar voeding en het effect van sporten. Het sporten hetzelfde. Dan kijken we wat je kunt doen, wat het effect ervan is. Bijvoorbeeld in de tweede aflevering waar de winterdip aan de orde komt.”

Life is Beautiful is te zien vanaf 19 januari, elke zaterdag om 17:00 uur op RTL4. Vooralsnog staan er 17 afleveringen gepland.