Afbeelding
Foto: Renée van de Kerkhof
fotoalbum

Breda op doek: Renée van den Kerkhof schildert de mooiste plekjes live

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - De Bredase Renée van den Kerkhof sleurt haar krukje en schildersezel overal mee naar toe. Van de Grote Markt en de Haven tot overvolle terrasjes. Renée legt het allemaal vast. 

Zes jaar woont ze nu al in Breda. "Ik ben naar Breda gekomen voor de kunstacademie", vertelt Renée. "Daar ben ik in 2015 afgestudeerd." Van origine is Renée vooral een tekenares, maar de laatste jaren grijpt de kunstenares steeds vaker naar haar verfkwasten. "Ik ben schilderen steeds interessanter gaan vinden", zegt ze. "Vroeger maakte ik vooral abstracte schilderijen. Tegenwoordig houd ik me steeds meer bezig met live schilderen."

Wisselende poses
Afgelopen zondag waren Renée en haar schildersezel te vinden bij Breda Drijft. "Ik heb de hele middag en een deel van de avond aan de Haven gezeten." Veel bezoekers van Breda Drijft hebben Renée gespot. "Ik heb nog nooit zo vaak dankjewel moeten zeggen als zondagmiddag", zegt ze. "Ik heb ook veel dronken jongelui voor mijn schildersezel gehad die vroegen of ik hen ook meenam in het schilderen als ze een pose aannamen."

Aanspraak
Voor het schilderen neemt Renée wel de tijd. Meestal zit ze een uur of vier op locatie. Afgelopen zondag was dat dus nog langer. "Ik wilde sowieso de haven nog een keer schilderen, dan is Breda Drijft daar een uitstekend evenement voor." Renée is wel vaker in de stad te spotten. Zo schilderde de Bredase ook de eerste zonnestralen op de terrassen van de Grote Markt, het Valkenberg of de pittoreske doorgang bij de Wijngaardhof. "Je krijgt veel aandacht of complimenten. Voorbijgangers vinden het interessant om te zien hoe je bezig bent. Aan aanspraak geen gebrek dus." Locaties die Renée nog weleens op haar canvas zou willen zetten zijn de Koepel met een deel van de Singels erbij of de watertoren in de Belcrum. "Het historisch centrum van Breda heeft bovendien veel van dit soort opvallende gebouwen en mooie plekken. Genoeg inspiratie dus!" 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding