3sec.gallery
3sec.gallery Foto: Edwin Wiekens

Unieke posters voor een prikkie tijdens postersale 3sec.gallery

Door: Mura Kuijpers Cultuur

BREDA - De Bredase 3sec.gallery houdt in samenwerking met Graphic Matters 22 en 23 september een postersale in de uitgang van de Chassé Parking. Unieke posters van bekende en minder bekende ontwerpers zijn dan te koop voor ‘een prikkie’.

“De 3 seconden galerie bestaat al een aantal jaren”, vertelt Niek Nellen van Graphic Matters. “De exposities die er zijn geweest gaan van studentenprojecten tot werk van hele grote namen in de ontwerperswereld.” Tijdens de sale zijn er heel bijzondere stukken te verkrijgen voor €15, €25 of €45 per stuk.

En wat is dan het meest speciale werk dat er tussen zit? “Eigenlijk vind ik de expositie die er nu aankomt heel gaaf. Dat is een posterexpositie over vrouwen die in de exacte wetenschappen een grote bijdrage hebben geleverd. Maar verder het werk van Jeremyville. Heel kleurrijk en optimistisch is dat. Maar wij hebben geen voorrang bij het kopen”, lacht Nellen.

Ook werk van grote internationale ontwerpers als Stefan Sagmeister, Milton Glaser, Felix Pfaffli en Paula Scher is te koop. “We hebben zoveel speciaal werk ertussen zitten wat mensen ook heel graag willen hebben. Daar doen we het voor. En het geld dat we ophalen gebruiken we dan weer voor toekomstig werk.” En het ruimt lekker op. “De opslag begon behoorlijk vol te raken”, lacht hij.

Liefhebbers zijn 22 en 23 september van 12.00 uur tot 17.00 uur welkom om door zo’n 800 posters te komen bladeren. “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.” In de prijzen wordt rekening gehouden met eventuele gebruikssporen, afspraken met ontwerpers en de status van de ontwerper. De posters zijn van A0 formaat en er kan alleen met de pin betaald worden. Bij besteding boven de €60 krijg je €10 korting.