Afbeelding
Foto: Pier15

Festival 'Het Volksinitiatief' Pier 15 als protest tegen cultuurbeleid

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Pier 15 presenteert een nieuwe festival. 'Het Volksinitiatief' vindt op 15 juni plaats op het Haveneiland bij Pier15, dat de handen ineen heeft geslagen met andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de alternatieve muziekprogrammering in Breda.

"Het volk neemt het initiatief als protest tegen het magere cultuurbeleid van Breda voor de underground cultuur", aldus de ogranisatoren. Organisaties die betrokken zijn bij Het Volksinitiatief zijn: Surf&Turf, Country Club Breda, Punkrock Riot, Onderstroom, 3voor12/Breda, PARA, Grey en BUT Film Festival. "In plaats van met elkaar te concurreren, wordt er samengewerkt om een mooi festival neer te zetten met een gevarieerde line-up."

De afgelopen drie jaar stond deze zaterdag in het teken van Surf&Turf. Dit jaar kunnen bezoekers een festival met een vernieuwd concept en bredere line-up verwachten. Optredens zijn er van Iguana Death Cult, Marbled Eye (Us), The Pinheads (Aus), Lotus, The Hazzah, Drunktank, The Small Breed, Psyso en Bront (Be). 

Deze line-up is verdeeld over twee stages. In 'Lotte's New Wave Cave' zorgen dj's voor new wave platen. BUT Film Festival krijgt een mini-bioscoop waar je korte BUT films kunt zien. Falus Skateboarding uit Utrecht komt langs met een karaoke show. 

Het Volksinitiatief vindt plaats op het Haveneiland bij Pier15 op zaterdag 15 juni van 14.00 uur tot 23.00 uur.