Afbeelding
Foto: Kees van den Heuvel

Een concert in de tuin: Gluren bij de Buren krijgt 5e editie

Door: Redactie Cultuur

BREDA - Het Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Breda keert op zondag 2 juli terug met een 5e editie. Mensen die mee willen doen aan deze zomereditie kunnen zich vanaf nu aanmelden.  

Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. Tijdens Gluren bij de Buren bieden Bredanaars hun tuinen aan als podium voor lokale podiumkunstenaars. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie en maken zo kennis met buurtgenoten én lokaal talent. “Gluren bij de Buren is een prachtig mooi evenement om te mogen organiseren, omdat het mensen over de hele stad met elkaar verbindt en alle vormen van podiumkunsten in de spotlights worden gezet” vertelt Programmamaker Chelsi Maas, “Het evenement wordt niet alleen georganiseerd door mij, maar echt samen met alle enthousiaste deelnemers krijgt het vorm. Dat maakt Gluren bij de Buren uniek en ieder jaar ook weer anders!”

Acts en tuinen gezocht

Aanmelden voor de zomereditie van Gluren bij de Buren is vanaf deze week mogelijk. De organisatie is op zoek naar ‘hosts’ die hun tuin willen aanbieden en naar acts die daar willen optreden. Alle soorten tuinen zijn welkom: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Ook bij de acts zijn alle disciplines welkom. Jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen allemaal meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan tot 14 mei via glurenbijdeburen.nl.