Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers
Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers

Zusjes is drankvergunning kwijt

Economie

CENTRUM - Café Zusjes is haar Drank- en Horecavergunning kwijt per 19 oktober. De vergunning wordt door de gemeente per 19 oktober 2011ingetrokken.Reden is dat de exploitant volgens de gemeente op 16 juli 2011 opnieuw betrokken is geweest bij een geweldsincident.

Dit laatste incident, een vechtpartij waarbij de exploitant van café Zusjes betrokken was, vond plaats in de vroege ochtend van 16 juli 2011. Voor het college van B&W is dit ernstige incident aanleiding om te concluderen dat de exploitant van het café zich op een dusdanige manier gedraagt dat zij niet langer geschikt is om een horecazaak te exploiteren. De Drank- en Horecawet bepaalt immers dat een exploitant van goed levensgedrag moet zijn.

Omdat de exploitant in dit geval niet langer voldoet aan de eisen van de wet trekt het college met het oog op openbare orde en veiligheid de vergunning in. Dit betekent dat de exploitant en eigenaar van de Zusjes niet langer alcoholhoudende dranken mag verkopen en voorradig hebben.

“Indien zij dit besluit niet naleeft kan het café op grond van het beleid Handhaving@horeca Breda tijdelijk gesloten worden. De gemeente heeft de exploitant van dit bedrijf overigens na voorgaande overtredingen al gewaarschuwd dat het college op grond van de Drank- en Horecawet bevoegd is de vergunning in te trekken”, zo meldt de gemeente in een persbericht.

Door dit besluit mag de ondernemer in café Zusjes vanaf 19 oktober 2011 geen alcoholhoudende dranken meer schenken of voorradig hebben. De Gemeente Breda en de politie zullen hierop toezien.