Daniëlle de Jonge schreef het boek 'Verleid de klant'.
Daniëlle de Jonge schreef het boek 'Verleid de klant'.

Bredase schrijft boek over verleiden van klanten

Economie

BREDA - Het idee spookte al bijna vijf jaar door Danielle de Jonge’s hoofd: het schrijven van een boek over haar passie: sales en marketing. Dit jaar kwam het er eindelijk van. Dus is er nu het boek Verleid de klant’. “Mijn bestaande klanten zullen bij het lezen vaak denken ‘ik hoor het haar zo zeggen’ ".

De Bredase ondernemer is zelf al ruim veertien jaar actief is als commercieel trainer/coach. “De laatste 6,5 jaar voor mezelf. Daarvoor heb ik in verschillende functies in binnen- en buitendienst in de sales gewerkt.” In haar werk helpt ze ondernemers praktisch verder met sales. “Dat gaat van workshops en trainingen voor een salesteam tot strategische plannen begeleiden en maken.”

“Het boek gaat over mijn vak, sales en marketing en over wat ik doe: het delen van kennis. Daar past een boek prima in”, zo vertelt De Jonge. Het boek ontstond uit een samenwerking met co-auteur Rob Snoeijen. “Ik heb een eerder boek van hem geredigeerd, op die manier kwamen we met elkaar in contact. Voor dit boek heeft hij vanuit zijn vakkennis input geleverd, waar ik weer mee aan de slag ben gegaan.”

Boeken over sales zijn er genoeg, evenals boeken over marketing. Dat weten de kersverse Bredase auteur en haar co-auteur ook. “Daar hebben we dus ook over nagedacht. Wat ons boek onderscheidt is dat het over de combinatie sales en marketing gaat. Het een kan niet zonder het ander en versterkt elkaar. En het is heel praktisch, met tips waarmee je meteen aan de slag
kunt. Echt van: als je dit doet, dan gebeurt er dat. Er zit uiteraard een hele theorie achter, maar daar vallen we je niet mee lastig.”

Gouden driehoek
“Bij het lezen van het hoofdstuk over online verleiden kun je bij wijze van spreken het boek naast je toetsenbord leggen en meteen aan de slag gaan. Bestaande klanten zullen zeggen ‘ik hoor het haar zo zeggen’”, vertelt ze lachend. “Een voorbeeld van verleiding? De gouden driehoek: netwerken,
lezingen geven en publiceren. Het zijn ultieme manieren van acquisitie voor iedereen. En dan denken mensen soms ‘lezingen geven, da’s niks voor mij’, maar dat kan tegenwoordig ook op allerlei interactieve manieren via het web.”

Presentatie
Zelf kan ze ook meteen aan de bak, want gekoppeld aan het boek gaat ze het land in voor onder meer workshops en de presentatie van haar boek. Over iets meer dan een week bijvoorbeeld geeft ze workshops voor startende ondernemers in Breda en deze week is de officiele presentatie van haar boek bij Van Kemenade en Hollaers. Donderdagavond om 20.30 uur aan de Ginnekenweg