foto Marc de Vries
foto Marc de Vries

Ger Couvreur stopt na bijna dertig jaar met ‘t Tapperijke

Economie

CENTRUM - Café ‘t Tapperijke aan de Grote Markt in Breda staat te koop. Uitbater Ger Couvreur maakte dat nieuws deze week wereldkundig via de Facebookpagina van het borrelcafé.

De aankondiging zorgt voor veel reacties op Facebook. Begrip voor de beslissing, maar ook weemoed klinkt door in de uitingen. “Het waren mooie en verdrietige tijden, veel gemaakt met z'n allen. Maar altijd waren jullie er ook voor ons! Succes ik gun jullie het beste en zeker een hele mooie tijd samen”, aldus Jacqueline. Ook andere klanten verwijzen op de Facebookpagina naar het stel Ger en Mariëtte.

De zingende barman was jarenlang het uithangbord van het café. Tijdens de felle strijd tegen het rookvrij maken van de horeca kwam hij zelfs met een apart lied, gericht tegen minister Klink. Ook stal hij met regelmaat de show door muziek te maken op de flessen in de kroeg.

Couvreur is al bijna dertig jaar uitbater van het café. In 2009 vierde hij zijn 25-jarig jubileum, gelijktijdig met zijn 65-jarige verjaardag en met het huwelijk met Mariëtte.