Breda gaat 180 bushaltes toegankelijk maken

Nieuws

BREDA – De gemeente Breda gaat ruim 180 bushaltes beter toegankelijk maken voor ouderen, mensen met een lichamelijke beperking en mensen met kinderwagens. Het college van B & W heeft daar een plan van aanpak voor gepresenteerd.

Het is de bedoeling dat in- en uit stappen een stuk eenvoudiger wordt, onder meer door een kleinere afstand tussen bus en perron en een lagere instap. Het plan is een gevolg van de landelijke richtlijnen om het busvervoer toegankelijker te maken. Drukke haltes en haltes bij ouderencentra, verzorgingshuizen en ziekenhuizen komen het eerst aan de beurt.

In Breda zijn al eerder 33 bushaltes aangepast. Volgens het plan van aanpak worden er in 2009 34 haltes aangepakt en daarna tot 2015 elk jaar 30. De eerste bushaltes worden komend voorjaar aangepakt.

De aanpassingen van bestaande bushaltes worden grotendeels betaald met geld uit de ‘subsidieregeling toegankelijke haltes’ van de Provincie Noord-Brabant. De overige 150 haltes met minder prioriteit kunnen via een andere subsidieregeling worden aangepakt.