Ontsnapte overvaller: Extra maatregelen politie

Nieuws

BREDA - De politie Midden- en West-Brabant is vrijdagmorgen met vier agenten de wijk Biesdonk ingegaan. De vier houden extra toezicht naar aanleiding van de ontsnapte overvaller, zo geeft de politiewoordvoerder aan. Het Openbaar Ministerie maakte vrijdagmiddag rond half twee bekend dat het een opsporingsbericht gaat uitbrengen.

>> Klopjacht op ontsnapte arrestant
>> Onrust in Biesdonk houdt aan

De Bredase politie ging vrijdagmorgen al in alle vroegte op bezoek bij de 36-jarige vrouw die woensdag overvallen werd in haar woning in de Doornikstraat. Ook mensen die de afgelopen twee maanden overvallen zijn kunnen vandaag nog een bezoekje verwachten van de politie, waarin zij toelichting krijgen over wat er is gebeurd.

De 19-jarige verdachte van de overval van woensdag ontsnapte toen hij door de politie naar het ziekenhuis werd gebracht voor behandeling van wat een gebroken pols leek te zijn. De man was geboeid en had een zogenoemde broekstok, die het lopen moest hinderen.

Hoe hij toch heeft kunnen wegrennen, weet de politie nog niet. “Wij vermoeden dat hij tijdens het transport wat heeft gerommeld aan die broekstok, anders ren je niet zo hard.”

Vrijdagmiddag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het een opsporingsbericht gaat verspreiden met daarin ook een foto en de naam van de verdachte.

De politie zocht vrijdagmorgen ook met een helikopter boven Breda.