Theaterproject voor kinderen bij Bloos

Nieuws

BREDA - PodiumBloos in Breda opent in het nieuwe schooljaar de deuren voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Op woensdagmiddag biedt theatercollectief NOKI kinderen uit de wijk Belcrum en omgeving in 8 weken de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot theatermakers.

De kinderen onderzoeken gedurende acht weken wat theater voor hen betekent en hoe ze dat kunnen vertalen naar een eigen voorstelling. Zij gaan aan de slag als theaterspelers, regisseurs, dansers, vormgevers en tekstschrijvers. Kortom; de kinderen zijn de baas! Zij zijn de baas over hun eigen voorstelling. Aan het einde van elk periode zullen zij de voorstelling opvoeren in een echt theater. Bloos denkt dat dit een ideale gelegenheid is om kinderen kennis te laten maken de theaterwereld.

Theatercollectief NOKI, bestaande uit vormgever Kim Geerts en theatermaker Naomi Vermeulen, begeleidt de kinderen. Elke woensdag zal er een nieuw uitgangspunt centraal staan en zal een onderdeel van de uitvoering gerepeteerd worden. Dit project is verdeeld in drie periodes van 8 weken. Na iedere periode kunnen nieuwe kinderen zich aanmelden.
NOKI wil met dit project kinderen bewust maken van hun eigen creativiteit en de magie van theater, zo willen ze kinderen leren van theater te houden.

Op 11 november staat de eindvoorstelling gepland van de eerste periode.

Aanmelden en meer info:
www.PodiumBloos.nl.