Armenië uit, altijd leuk

NAC

YEREVAN – Het werd 0-2 voor NAC, uit bij Gandzasar Kapan in Yerevan. Maar dat is eigenlijk bijzaak voor de meegereisde NAc-supporters. “Een stuk of zeventig toch nog wel”, vertel Don Leon Deckers, terwijl ‘de Brabantse nachten door het stadion galmen.

Lurling opende na veertien minuten het bal, uit een voorzet van Cairo. De Graaf maakte nog in de eerste helft de 0-2. Sportief gezien was het voor deze donderdag daarmee wel gedaan. “het was een echt oefenduel. De scherpte ontbrak”, aldus Deckers. NAC vond het allemaal wel best, zag de voorzitter van de Breda Loco’s. “Zeker na die 0-1, die al lang in de lucht hing.”

De NAC-fans maakten de sfeer in een matig gevuld stadion. Zo’n 1500 toeschouwers zagen hoe Kapan ver buiten de eigen stad uit het Europese toernooi geknikkerd werd. De sfeer bij de Bredanaars leed niet onder de zakelijke overwinning. “wij gaan nog wel even door hier. Vanmiddag hebben ze ons hier op de terrassen al goed in de watten gelegd, waarna we voor een appel en een ei naar het stadion zijn gebracht.”

Waar een groot deel van de supporters vannacht al terugvliegt, blijft Don Leon nog even daar. “Vrijdag gaan we naar het Genocide Museum. We maken er echt een Europese trip van, onder het motto nu we er toch zijn.”

En als Deckers terug is, moet-ie al bijna weer weg. “Donderdagochtend vliegen we naar Polen. Heeft een vriend van me al geboekt. Daar zat weinig risico in. Via Unibet hadden we gewed op een overwinning van die ploeg uit San Marino. Kreeg je negen keer je inzet terug als zijn hadden gewonnen. Dat was een mooie verzekering.”