Mega kunstwerk parkeergarage Concordiastraat

Nieuws

BREDA – Sinds donderdagmiddag hangen er aan de parkeergarage aan de Concordiastraat vier enorme foto's. Het kunstwerk, gemaakt door fotografe Dieuwertje Komen, bestaat uit vier doeken met grote panoramafoto's van Breda.

De vier foto’s zijn in vier windrichtingen genomen vanaf het naastliggende Rabobankkantoor. Het project is een initiatief van de Rabobank Breda en het Parkeerbedrijf van de Gemeente Breda.

Het kunstwerk met een totale afmeting van 6,5 bij 34 meter blijft volgens Dieuwertje zeker drie jaar hangen. Komen, woonachtig in Rotterdam, heeft zelf in Breda gestudeerd op de St. Joost. Daar geeft zij op dit moment les. “Dennis Elbers, directeur van KOP heeft drie fotografen uitgekozen. De gemeente heeft uiteindelijk mij gekozen om het project te doen”, vertelt Dieuwertje.

De bedoeling van de foto’s is te verbeelden hoe Breda in ontwikkeling is. Dieuwertje maakt veel foto’ s van steden. "Ik denk dat ze daarom bij mij uitgekomen zijn."

Wethouder Willems is positief over het kunstwerk. “Ik ben erg blij met de bijdrage van de Rabobank Breda aan dit kunstwerk. Een jonge, veelbelovende kunstenaar krijgt de kans om werk aan het publiek te laten zien. Dit keer is het een combinatie van beeldcultuur en erfgoed, de twee speerpunten van het Bredase cultuurbeleid.”

Het kunstwerk wordt door Wethouder Willems van cultuur- en verkeer dinsdag 3 maart om vier uur officieel onthuld.