Het eerste damesteam van Barons, dat uitkomt in de hoofdklasse in seizoen 2009-2010. foto Barons

Dames Barons verslaan Black Eagles 2

Basketbal

BREDA - Spelen op carnavalszaterdag werd door Barons Dames 1 bepaald niet enthousiast ontvangen. Toch kon het Bredase basketbalteam, op één wintersporter na, compleet naar Rosmalen afreizen. "Dat getuigt van de mooie teamsfeer", aldus coach Martin Gommers.

In Rosmalen leverde Barons een rommelige wedstrijd af. Diverse onderdelen van het basketbal verliepen de ene wedstrijdfase perfect en dan weer zeer matig. Daardoor mocht Black Eagles veel te lang blijven aanklampen, stelde de Bredase coach.

De thuisclub leidde na de eerste periode zelfs met 13-11. In deel twee bemoeide Merel Hoogland zich nadrukkelijk met de strijd. Ze pakte veel rebounds, scoorde op belangrijke momenten en tekende voor drie keer balwinst. Vanaf 22-23 in de achtste minuut volgde een productief slot dat resulteerde in de 26-33 ruststand.

Barons zat ondertussen al behoorlijk in foutenlast. Ook de zone-press sloot vaak niet voldoende, doordat Barons vaak niet snel genoeg terugschakelde van aanvals- naar verdedigingshelft.

Coach Martin Gommers besloot daarom in de tweede helft de press te laten schieten en de verdediging in een zone op te stellen. “De productie van de thuisclub werd sterk gereduceerd, terwijl Barons juist lekker snel kon uitbreken”, aldus Gommers.

“Vanaf 33-39 volgden vijf heerlijke minuten voor de uiteindelijke topscoorder Asha Gommers. Bij het ingaan van de laatste periode stond het daardoor 39-55 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. In die laatste tien minuten leken sommige Barons-speelsters alweer aan carnaval te denken: hun scherpte zwakte af”, vertelt coach Gommers.

Niemand die hierom maalde, hoewel dit komende zaterdag echt niet kan, als Barons een kans wil maken in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee, JRC Boxtel.

Scores: Asha Gommers, 20, Merel Hoogland 10, Claudia Weterings 9, Liedewei Ratgers 9, Janneke Brouwers 9, Liesbeth van Vuuren 6, Leontien Evers 2, Anouk Goverde 0, Joyce van Rijckevorsel 0.