Zwart-Wit speelt 2-2 tegen koploper Voordaan. foto Gert-Jan van Linschoten

Teleurstellend potje voor Zwart-Wit

Hockey

BREDA – Het was er weer een, zo stelt Zwart-Wit-coach Bart Neutkens: een leermomentje. De Bredanaars speelden thuis met 2-2 gelijk tegen Ring Pass. “Dat was niet nodig geweest.”

Neutkens komt superlatieven tekort, in negatieve zin dan. Van ‘uiterst teleurstellend’, tot ‘een stevig woordje gesproken in de rust’. Want na de eerste helft keek Zwart-Wit tegen een 0-2-achterstand aan. “En dat had ook zo maar 0-3 kunnen zijn.”

Het was een domper. “Voor mij, maar ook voor de ploeg”, stelt Neutkens. “We hadden immers een prima voorbereiding gehad tijdens de winterstop. “ De coach sprak van een matheid over de ploeg.

In de rust viel de gememoreerde donderpreek. Dat hielp. Zwart-Wit werd feller in de duels, won die ook meer en kon flink druk zetten op de bezoekers. Na twintig minuten was de stand gelijk, dankzij twee velddoelpunten van Gijs Swaans.

Zwart-Wit drong daarna nog wel aan, maar kon de derde niet meer maken. De Zwart-Witten zagen concurrent Forward daardoor verder uitlopen. “En dat hebben we volledig aan onszelf te danken. We hebben de punten in de eerste helft verloren. We hebben genoeg kansen gehad daarna.”

Door het puntverlies – en het verlies van Breda zondag tegen Forward – mag Zwart-Wit over twee weken tegen Breda uitmaken wie achter de Tilburgers ‘best of the rest’ is. “Want het is verder wachten totdat Forward een fout maakt.”