Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Aanhoudingen na ontdekking hennepkwekerijen

Politie

BREDA - Bij een zogenaamde hennepruimdag heeft de politie afgelopen dinsdag drie hennepkwekerijen opgerold. Daarbij zijn zes mannen aangehouden. Alle hennepplanten en -stekken en kweekapparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging.

In een pand in de Grazendonkstraat werd een ontmantelde kwekerij aangetroffen. Hier stonden geen planten meer in. In de woning werd een 27-jarige man uit Bulgarije zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor verhoor.

In een pand aan de Postbaan in Prinsenbeek werd een kwekerij aangetroffen in de schuur van de woning en in een slaapkamer. Bij elkaar stonden er 824 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een melding van stankoverlast.

In de woning aan de Postbaan werd een 57-jarige man uit Bavel aangehouden. Hij ontkende zijn betrokkenheid bij de kwekerij. De verdachte werd aangehouden voor verder onderzoek en woensdag aan het begin van de avond vrijgelaten.

Ook aan het Hazepad in Breda-Noord werd een kwekerij een aangetroffen. In een woonwagen, een schuur en een container werden bij elkaar 696 hennepplanten en bijna 1000 hennepstekken aangetroffen. Bij het pand zijn vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 24-jarige man en een 25-jarige man uit Breda, een 41-jarige man uit Zevenbergen en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De vier zijn op het politiebureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek en woensdag aan het einde van de dag in vrijheid gesteld. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich verantwoorden bij de rechter.