Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Meerdere inbraken Breda Noord door 'gaatjesboorders'

Politie

HAAGSE BEEMDEN/HOGE VUCHT - De politie meldt dat dit weekend in Breda Noord 'gaatjesboorders' actief zijn geweest. Met deze techniek worden gaatjes in het raam geboord, vervolgens wordt het raam opengebroken.

Bewoners van een pand aan de Asterdkraag ontdekten vanmorgen dat bij hen was ingebroken. Het draairaam aan de voorzijde van de woning was door middel van geboorde gaatjes open gebroken. De hele benedenverdieping werd door de inbrekers doorzocht. Er is een sporenonderzoek ingesteld en agenten hebben navraag gedaan in de buurt.

Naast een laptop en andere goederen vonden de dieven de sleutels van twee auto's die vervolgens gestolen zijn. Het gaat om een Volkswagen Touran met het kenteken 50-PG-VP en en Volkswagen Golf met het kenteken 43-HSR-2. Van de gedupeerde bewoner is aangifte opgenomen. De auto's staan inmiddels internationaal gesignaleerd.

Vanmorgen werden nog twee inbraken gemeld aan de Venuslaan. Het ging om een poging tot inbraak en een werkelijke inbraak. Ook hier maakte de inbreker gebruik van geboorde gaatjes. Uit een woning werden een laptop en een flatscreen gestolen. Bij de andere woning werd wel een geboord gat in het kozijn gevonden, maar het is bij een poging gebleven. De politie heeft ook hier een onderzoek ingesteld.

Zondagmiddag werd bij thuiskomst door bewoners van een pand aan de Keersbergenstraat een inbraakpoging ontdekt. Ook hier is een 'gaatjesboorder' actief geweest. De inbreker had op deze manier geprobeerd het keukenraam aan de voorzijde van de woning open te breken.