Impressie nieuw dierenasiel Breda. Beeld: Architecten HMV
Impressie nieuw dierenasiel Breda. Beeld: Architecten HMV

Dierenasiel ‘moet het gewoon hebben’

Economie

BREDA – Danielle de Jonge, namens het Bredase dierenasiel, reageert verbaasd op een Twitterbericht van woensdagmorgen. Volgens de tweet zou het dierenasiel in Breda nog driehonderd euro nodig hebben voor het realiseren van de nieuwbouw. “Zet daar maar gerust drie nullen achter!”

Omdat het bestaande pand niet meer aan de regels voldoet, moet het asiel voor het eind van dit jaar met een begroting komen voor nieuwbouw. Het nieuwe asiel gaat 3,7 miljoen euro kosten. Het grootste deel (bijna zeventig procent) wordt bekostigd door negen gemeenten uit de regio.

De dierenopvang krijgt ook bijdragen van landelijke en regionale dierenorganisaties. Ook heeft het asiel zelf de afgelopen jaren 250-duizend euro opzij kunnen zetten. Het resterende bedrag moet binnenkomen via sponsoren.

“Het inzamelen gaat op zich goed”, vertelt De Jonge. “We hebben veel reacties gekregen op onze zoektocht naar sponsoren, kleine donaties zijn zeer welkom en er komt regelmatig wat binnen, maar we hebben nog een lange weg te gaan.” Als het resterende bedrag niet binnenkomt, kan dat leiden tot sluiting in 2012. “Als we het niet halen, weet ik het ook niet meer”, zegt De Jonge. “We moeten het gewoon hebben!”

Het dierenasiel vangt jaarlijks zo’n drieduizend dieren op. In de nieuwbouw is ook plaats voor de dierenkliniek en de dierenambulance. De bouw van het nieuwe regionale dierenasiel zou in maart komend jaar moeten beginnen.