Gratis parkeren rand binnenstad en Ginneken

Economie

BREDA – Het gratis parkeren na winkelsluitingstijd start vanaf 1 januari aan de rand van de binnenstad, waaronder de Boschstraat. Het college van burgemeester en wethouders kiest hiermee voor de goedkoopste optie. De gemeente kan de inkomsten van parkeergarages en parkeerterreinen niet missen.

Als het aan het stadsbestuur ligt, geldt het gratis parkeren na winkelsluitingstijd straks ook voor de Nieuwe Haagdijk, Nieuwe Ginnekenstraat, Ginnekenweg, Van Coothplein, Ginnekenmarkt, de Wilhelminastraat en de Viandenlaan.

Naast gebieden in het centrum komen dus eveneens de winkelstrips richting het Ginneken en op en rond de Ginnekenmarkt in aanmerking. De totale kosten hiervoor zijn 120-duizend euro.

Andere opties zoals het Chasséveld, de Beyerd-Vlaszak en parkeergarage de Turfschip zijn in de ogen van het college te duur. De gemeente zou per jaar respectievelijk 600-duizend, 500-duizend en 400-duizend euro aan parkeerinkomsten missen.

Na 2012 bekijkt het stadsbestuur of het verkiezingsstokpaardje van de VVD ook elders kan worden ingevoerd. Het college stelt voor om de mogelijke uitbreiding van het ‘winkels dicht – parkeermeters dicht’ halverwege 2011 te bekijken.