Nemanja Gudelj. foto Peter Visser
Nemanja Gudelj. foto Peter Visser

Fel NAC met tien man kopje onder

NAC

EINDHOVEN/BREDA – Wat was er gebeurd als NAC niet al na een kwartier met tien man had gestaan? Tja. Maar dat was wel de realiteit. Dus verloor NAC in Eindhoven met 4-1 van PSV.

Wat als? Dat ging dus niet op. Gudelj was het die na een kwartier kon gaan douchen. Een duwtje en een forse sliding op Toivonen en hij kon inrukken met twee keer geel.

Even daarna viel de 1-0, een vrije trap van Dzsudzsák. Daarna lukte het PSV niet om door te drukken. En daarvoor hadden de Eindhovenaren NAC al een goede kans moeten toestaan.

Toch leek PSV niet te beseffen dat het goede zaken kon doen. De ploeg van Fred Rutten speelde in een te laag tempo. Nadat Lurling een fout van Dzsudzsák genadeloos had afgestraft met de 1-1, stelden de PSV’ers zich scherper op.

Dat het vervolgens 4-1 werd was geen schande, maar ruimer dan PSV had verdiend. Lens, Toivonen en Maza maakten de doelpunten. In de tweede helft mocht Gorter, Leonardo en Jenner nog invallen bij NAC, maar zonder dat dit het evenwicht naar NAC deed doorslaan.