foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

Busselaar gaat hard ingrijpen bij NAC (video)

NAC

STEENAKKER –Ed Busselaar (55) is heel helder over zijn taak die hij bij NAC gaat oppakken. De nieuwe directeur van de noodlijdende voetbalclub is maar om een reden naar Breda gekomen: Ingrijpend saneren. “Anders is het voortbestaan in gevaar.”

Woensdag werd officieel bekend dat Busselaar voor een bepaalde tijd is aangetrokken. Tot juli 2012 blijft de kersverse directeur aan. Zolang heeft hij de tijd NAC weer gezond te maken. "Het is een zeer interessante uitdaging. Ik heb er zin in."

Busselaar die een militair verleden heeft en zich zelf de specialiteit van reorganiseren en saneren toedicht, windt er dan ook geen doekjes om. “We kiezen voor de harde aanpak, waarin we kijken naar de kosten en de balanspositie. Daarin word ik gesteund door het bestuur en de Raad van Toezicht.”

De directeur meldt dat het met NAC op een vlak in ieder geval goed zit. Hij doelt daarmee op de opbrengstenkant. De club heeft een groot aantal sponsoren en een flinke supportersschare.

“Daar kan je trots op zijn als NAC. Wat de omzetpositie betreft zit het wel goed. We gaan nu eerst naar de efficiency kijken van de club. Er gaat van alles gebeuren”, aldus Busselaar.

Wat dat ‘van alles’ is blijft voorlopig op de achtergrond. De directeur verwacht medio maart het definitieve rapport en is van plan eerst het personeel te informeren, voordat de plannen naar buiten worden gebracht. Volgens Busselaar werd in het verleden te veel via de pers gespeeld.

“Dat moet anders. We moeten nu eerst de daadwerkelijke cijfers afwachten. Uit ervaring weet ik dat die vaak negatiever zijn dan verwacht. Daarom kan ik niet zeggen wat het bijvoorbeeld betekent voor de arbeidsplaatsen en ook niet hoe het zit met het uitbetalen van de spelerssalarissen”, meent Busselaar.