Compact Opleidingen failliet: 80 man op straat

Economie

HEILAAR – Door het faillissement van rijinstructeur- opleider Compact Opleidingen (CO), met het hoofdkantoor in Breda, zitten 80 mensen zonder werk. Ook 40 uitzendkrachten hoeven er voorlopig niet terug te komen.

In totaal heeft Compact Opleidingen negen vestigingen door heel Nederland. De 80 mensen die op straat komen te staan hadden een vast contract.

Compact Opleidingen heeft de vurige wens een doorstart te maken. “En een doorstart is mogelijk”, legt curator Marjolein Oonk-Pallandt uit. “De bestuurder van CO wil dat graag, maar is voor 90 procent afhankelijk van de instelling van de betrokken bank of een doorstart wordt gerealiseerd.”

Het bedrijf ging failliet doordat het de helft van de omzet verloor toen het UWV de budgetten voor re-integratie bij CO introk. “De bestuurder heeft getracht de kosten omlaag te brengen, maar had simpelweg niet genoeg tijd”, aldus de curator. “Dat hij eerder al tot drie keer toe tien man had ontslagen, hielp niet meer.”

De cursisten worden zo min mogelijk gedupeerd, omdat zij niet in één keer hun opleiding betalen, zegt Oonk-Pallandt. “Dat gebeurt in termijnen. We doen er alles aan om, als het bedrijf een doorstart maakt, de cursisten hun opleiding af te laten maken.”