foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

NAC-directeur Busselaar in gesprek met sponsors RBC

NAC

STEENAKKER/ROOSENDAAL - Hoewel hij het niet gepast vond om meteen achter de sponsors van de failliete voetbalclub RBC aan te gaan, heeft een aantal al wel contact gezocht met algemeen directeur Ed Busselaar van NAC. “We merken dat er interesse is uit Roosendaal.”

Busselaar vindt het bovenal ‘ongelooflijk triest’ dat de Roosendaalse club ter ziele is gegaan. Daarom vond hij het niet gepast om meteen achter de sponsors aan te gaan. “Daar zijn we nooit mee bezig geweest. We zien RBC ook als een collega, niet als een concurrent waar we het geld moeten weghalen.”

Eens te meer benadrukt hij dat NAC bezig is met haar eigen positie. “Wij hebben onze eigen balans, die we zelf moeten financieren. Dat daar nu misschien wat geldschieters uit Roosendaal bij komen, is alleen maar mooi meegenomen. Maar we zijn echt bezig met ons zelf.”

Over het feit of RBC-supporters wellicht bij NAC aan kunnen kloppen voor een seizoenskaart, al dan niet met korting, is Busselaar positief. “Een geweldig idee, maar de mensen moeten het zelf initiëren. Wel is het zo dat onze eigen mensen eerst komen wat kaartjes betreft. Maar inderdaad, we richten ons wel op het westen.”

Daarmee doelt de algemeen directeur op de vele profclubs die er al in het oosten van Brabant te vinden zijn. “En nu RBC dus weg is, kunnen er nog meer liefhebbers naar ons komen, buiten de vele supporters die we al hebben.”