De afsluitende dag van Outdoor Brabant in Breda. foto Raymond Tillieu
De afsluitende dag van Outdoor Brabant in Breda. foto Raymond Tillieu

WK Mennen Aangepast Sporten bij Outdoor Brabant

Sport

BREDA/RIO DE JANEIRO - De internationale paardensportfederatie FEI heeft tijdens haar General Assembly in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro het Wereldkampioenschap Mennen Aangepast Sporten 2012 toegewezen aan Nederland. Die vinden plaats tijdens Outdoor Brabant in Breda

Het is de tweede opeenvolgende keer dat Outdoor Brabant zich ontfermt over de menners aangepast sporten. In 2010 was Breda voor het eerst gastheer van dit wereldkampioenschap voor menners met een lichamelijke beperking en dit WK werd een enorm succes.

Outdoor Brabant besloot zich na overleg met de KNHS kandidaat te stellen: “Wij willen deze groep menners graag de mogelijkheid bieden hun Wereldkampioenschap bij ons te rijden. Het WK biedt zowel de deelnemers als Outdoor Brabant de gelegenheid het mennen aangepast sporten nog meer op de kaart te zetten. Bovendien past dit mooi bij onze internationale ambities,” aldus voorzitter Ton Overeem.

Outdoor Brabant (voorheen Breda Hippique) organiseert al decennialang de succesvolle internationale vierspanwedstrijden. Het WK Mennen Aangepast Sporten voor enkelspannen wordt evenals in 2010 volledig in het bestaande programma ingepast.

Bronzen medaillewinnaar van 2010 Jacques Poppen uit het Groningse Froombosch nam vol enthousiasme de uitnodiging voor het ambassadeurschap van het Wereldkampioenschap 2012 aan: “Ik ben dolblij dat er een Wereldkampioenschap wordt georganiseerd en bovendien in eigen land, mooier kan het niet!”

Outdoor Brabant vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september 2012 en wordt georganiseerd op de terreinen van landgoed de Prinsenhoeve in Breda.