Richard Blankenstein en Ruth Giebels, raadsleden namens de PvdA in Breda. foto Artstudio23
Richard Blankenstein en Ruth Giebels, raadsleden namens de PvdA in Breda. foto Artstudio23

PvdA: ‘Breda haalt bezuiniging bijstand niet’

Politiek

CENTRUM – De PvdA in Breda vreest dat het college van burgemeester en wethouders de geplande bezuiniging op de bijstand niet kan waarmaken. Dat stellen briefschrijvers Ruth Giebels en Richard Blankenstein namens de partij in een brief aan het college.

Het college plant dat het aantal mensen in de bijstand dit jaar met 560 personen afneemt. Dat gaat niet lukken stellen de briefschrijvers, waardoor een gat in de begroting ontstaat.

”Volgens recente cijfers is er in juli/augustus een daling geweest van circa 60 mensen. De kans is dus groot dat er aan het einde van het jaar een tekort is op de bijstand”, schrijven ze.

Ook de taakstelling op arbeidsparticipatie staat hiermee op losse schroeven, vinden Giebels en Blankenstein. “Dit college bespaart geen geld, door meer mensen uit de bijstand te houden. Een constatering die de PvdA al voor de verkiezingen heeft gedaan. Toch staat in het coalitieakkoord een taakstelling van 5 miljoen euro gericht op arbeidsparticipatie.”

Als het doel in 2011 al niet word gerealiseerd, dan is de vraag in hoeverre het doel van 2012 nog realistisch is, vinden de socialisten.

Blankenstein en Giebels vragen zich af hoe het college dit probleem gaat oplossen.