foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Amphia Ziekenhuis ontvangt Vaatkeurmerk

Algemeen

BREDA - Het Amphia Ziekenhuis krijgt opnieuw het Vaatkeurmerk. Het is de derde keer dat het ziekenhuis deze mag ontvangen. De Hart&Vaatgroep reikt het tweejaarlijkse keurmerk uit aan het ziekenhuis waar de kwaliteit van vaatzorg het hoogst is.

Het ziekenhuis is erg trots, vertelt vaatchirurg Lijckle van der Laan. “Ons team is continu bezig met verdere optimalisering van onze vaatzorg. Dit keurmerk is dan ook echt een belangrijke opsteker.”

Volgens de Hart&Vaatgroep helpt het keurmerk patiënten kiezen voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. Om het keurmerk te winnen, moet het ziekenhuis voldoen aan alle twaalf de kwaliteitscriteria die de Hart&Vaatgroep heeft opgesteld. Deze zijn dit jaar vernieuwd en aangescherpt.

Het Amphia Ziekenhuis voldoet aan de veranderde vereisten, zoals het minimaal verwijderen van twintig aorta’s per jaar. Daarnaast is er nu de eis van spoed-vaatchirurgie. Daarbij stelt een ziekenhuis 24 uur per dag en 7 dagen per week een vaatchirurg en interventieradioloog beschikbaar voor acute vaatzorg.

Volgens Van der Laan is die extra aandacht voor vaatzorg belangrijk. “Mede door de toenemende vergrijzing zien wij het aantal hartpatiënten jaarlijks groeien. Het is belangrijk als ziekenhuis je zorgaanbod daarop af te stellen.”