beeld YouTube.com
beeld YouTube.com

NS verwacht zeer drukke ochtendspits

Algemeen

BREDA - De Nederlandse Spoorwegen verwachten voor maandag 6 februari een zeer drukke ochtendspits. Vorige week vrijdag leidde de sneeuwval al tot een chaos op het spoor, de aanhoudende vorst zorgt er voor dat de NS ook maandag met een aangepast dienstregeling rijdt.

"Tijdens de spitsuren zal het hierdoor veel drukker zijn dan normaal. Houdt u daarom rekening met volle treinen en vaker overstappen. Wij raden u aan daar waar mogelijk een trein eerder of later te nemen of buiten de spits te reizen", melden de Spoorwegen in een mail die ze haar klanten zondagavond laat stuurt.

De spoorvervoerder raadt haar klanten aan de reis zoveel mogelijk kort voor vertrek te plannen via de bekende websites. Vanaf vrijdag rijden er door het hele land al minder Intercity's dan gebruikelijk. Dat is ook maandag het geval. Daarnaast rijden de Fyratreinen tussen Breda en Amsterdam maar één keer in het uur in plaats van twee.

De chaos op het spoor afgelopen week kwam president-directeur Bert Meerstadt van de NS op 'een preek' van nieuwslezeres Sacha de Boer te staan.