NAC won zaterdag de oefenwedstrijd tegen Alliance met 0-16 foto Peter Visser

NAC begint feestweek met verlies in Almelo

ALMELO/BREDA - NAC is zijn feestweek voor het 100-jarig bestaan met een 2-1-verlies begonnen tegen Heracles. NAC stond lange tijd met 0-1 voor, maar zag de thuisploeg in de laatste tien minuten langszij en voorbij komen. In de blessuretijd velde Everton het vonnis.

Schalk zette NAC tegen een zoekend Heracles al na 14 minuten op voorsprong. De bezoekers konden echter niet doordrukken. Overtoom was er enkele malen dichtbij met vrije schoppen, waarvan eentje na iets meer dan zeventig minuten op de lat uiteenspatte. In de 81e minuut speelde Everton de bal slim door op Overtoom, die uit deze situatie de 1-1 maakte. In de vier minuten extra tijd schopte Everton de winnende binnen.

Voor NAC betekent het verlies dat het na vijf wedstrijden nog altijd zonder overwinning is. Dat moet dan maar gebeuren tegen AZ, dat de feestweek bij NAC komende zondag komt afsluiten.

Het weekend stond voor NAC desondanks een beetje in het teken van feest. Zaterdag kregen de geelzwarten er een bedevaartsoord bij, zoals treffend verwoord werd op fanzine de Rat. Zaterdagmorgen werd de middenstip van NAC-Stadion 't Ploegske symbolisch overhandigd aan de bewoners van Spadestraat 4 in Breda.

Dat was het resultaat van een speurtocht van buurtvereniging Sportpark II, die bij de viering van het 75-jarig bestaan van de buurt, uitgezocht waar exact de middenstip van dit NAC-Stadion heeft gelegen. Na contact met het NAC Museum te hebben gehad, werd al snel besloten om hier iets leuks mee te doen.

Dat werd de overhandiging van een symbolische middenstip door John Karelse en de 89-jarige Piet van Twist (als klein manneke naar het 't Ploegske getogen om NAC aan te moedigen én onder andere eerste elftalspeler geweest) aan de bewoners overhandigen.