Beeld Omroep Brabant/Bureau Brabant
Beeld Omroep Brabant/Bureau Brabant

OM: 'Beelden Stadserf mishandelingsnacht niet nodig'

Algemeen mishandeling

BREDA - Het OM vindt het niet raar dat zij de camerabeelden die op het Stadserf zijn opgenomen in de nacht van 21 op 22 december 2012 niet heeft opgevraagd. Op de beelden zouden mogelijk vluchtende daders van de mishandeling in de nacht te zien zijn.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond vroeg Paul de Beer (D66) zich af waarom de beelden van camera's rond het gemeentehuis niet zijn uitgekeken. Burgemeester Van der Velden legde de bal vervolgens bij het OM: "Het Openbaar Ministerie had die beelden eventueel op kunnen vragen. Dat is niet gebeurd."

Een woordvoerdster weet te verklaren waarom het OM niet om de beelden heeft gevraagd. "De mishandeling is niet op het Stadserf gepleegd. De politiek doet het nu lijken alsof we blunderen, maar die beelden dragen voor ons weinig bij. We hebben genoeg bruikbare beelden." Het OM zegt dat ze dankzij die beelden ook al meerdere bruikbare tips heeft binnengekregen.

De woordvoerdster vindt dat ook dat er onterechte aannames worden gedaan. "Het is mogelijk dat een van de daders via het Stadserf gevlucht is, maar wij achten het waarschijnlijker dat ze via de Anna- of Catharinastraat gevlucht zijn. We kunnen alleen niets uitsluiten. De kern van de beelden is de mishandeling, en die hebben we uitgezonden."