Belcrum Beach op het oude Mammoet-terrein. Zondag 14 april was de sneak preview en meteen mooi weer. foto Janet Olde Wolbers
Belcrum Beach op het oude Mammoet-terrein. Zondag 14 april was de sneak preview en meteen mooi weer. foto Janet Olde Wolbers

Biertje aan de bar op Belcrum Beach

Algemeen

BELCRUM - Het was de sneak preview voor genodigden, de welverdiende borrel voor de vrijwilligers die zich de afgelopen maanden zich hebben ingezet voor het realiseren van Belcrum Beach. Strandstoelen, tafels en ander meubilair werd gemaakt van gebruikte materialen.

Onder meer oude grote foto's van Breda Photo zijn links en rechts komen terug in de materialen. Het is ook meteen een van de doelen van de initiatiefnemeners: laten zien dat meer materiaal voor hergebruik geschikt is dan je denkt.

Het stadsstrand aan de Veilingkade zal de komende maanden stapjes uitbreiden. Deze zondag lag er slechts een klein hoopje schijnstrand, maar dat wordt eind april, bij de officiƫle opening voor het publiek al wat meer. Er komt een Belcrum Boerderij in de vorm van een stadsmoestuin, picknicktafels, loungestoelen. Het moet eindigen met een strandpaviljoen en wellicht komend jaar met een zwembadboot.

In mei moeten er strandsculpturen verschijnen op Breda's eerste echt stadsstrand, dat dan op woensdag, donderdag en zondag van 10 tot 22.00 uur open is, en op vrijdag en zaterdag van 10 tot 00.uur. Als het goed is vanaf 27 april.

Het strand moet gezelschap krijgen van de skatehal. Daar wordt ook hard gewerkt, in eerste instantie aan de benodigde vergunningen.