Beeld van de rellen zaterdagavond op de Havermarkt tussen aanhangers van NAC en MVV. beeld Youtube.
Beeld van de rellen zaterdagavond op de Havermarkt tussen aanhangers van NAC en MVV. beeld Youtube.

Hooligans NAC krijgen taakstraffen voor vernielingen

Algemeen

BREDA - Vijf supporters van NAC Breda hebben taakstraffen gekregen voor hun aandeel bij de rellen tussen NAC en MVV-aanhangers vorig jaar. De politierechter in Breda gaf de vijf mannen taakstraffen tussen de vijftig en honderd uur. Ook kregen alle verdachten een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

Het liep vorig jaar goed uit de hand toen tientallen 'supporters' van NAC en MVV met elkaar op de vuist gingen op de Havermarkt. Daar raakten drie mensen gewond toen er met stoelen, glazen en parasols werd gegooid. De schade aan de markt liep in de duizenden euros.

De straf die de mannen nu krijgen is beduidend lager dan de eis van de officier van Justitie. Deze had een werkstraf van 120 uur in gedachten en onvoorwaardelijke celstraffen. Ook de wens om de mannen een twee-jarig stadionverbod met meldplicht te geven werd door de rechter afgewezen.

De rechterbank vond de meldplicht te belastend voor de supporters. Daarnaast redeneerde ze dat het stadionverbod van de KNVB, die de mannen al hadden, voldoende werkt.