NAC en NEC hielden het vrijdagavond op 1-1, tot onvrede van het Bredase publiek. foto Peter Visser
NAC en NEC hielden het vrijdagavond op 1-1, tot onvrede van het Bredase publiek. foto Peter Visser

Weinig vrolijkheid na 1-1 NAC tegen NEC

NAC

STEENAKKER - Het had de wedstrijd van de ommekeer moeten worden: NAC-NEC. Het werd een gelijkspel, 1-1. En daar schiet NAC dus niks mee op. NAC en NEC staan nu gebroederlijk onderaan, vijf wedstrijden gespeeld twee punten.

De wedstrijd had een positieve afsluiting kunnen zijn van een week waarin het meer dan rommelde bij NAC. Financieel blijkt het allemaal nog minder mee te zitten dan al bekend was, een Raad van Commissarissen die met de directeur gaat praten over de ontstane dynamiek tot gevolg.

Als kers op de taart blijkt NAC's maatschappelijke tak Teamplay meer dood dan levend. Tien van de twaalf medewerkers hebben ontslag gekregen, de overige twee zien hun tijdelijk contract aflopen. Daarmee lijkt het einde bezegeld van Teamplay. Of gesprekken met founders komende week moeten nieuw licht op de zaak werpen.

De toon door de supporters was al gezet voor de wedstrijd. Zij richtten hun pijlen op directeur Stefaan Eskes. '3.0 Drie keer zoveel praatjes, o keer zoveel resultaat' staat op een spandoek te lezen, verwijzend naar de nieuwe aanpak van de club als het gaat om sponsoring. 'Van iemand die voor de grap solliciteert, weet je dan hij nooit de cultuur leert' staat op een ander doek.

Op het veld valt het ook niet mee. Zachtjes gezegd. Waar trainer Gudelj vorig seizoen wijselijk vasthield aan de basiself en rustig nuances zette en bouwde aan vertrouwen, zo lijkt hij dit jaar aan dadendrang ten onder te gaan. Steeds wisselend, duidelijk zoekend en aanpassend. Op zoek naar de juiste samenstelling voor de wedstrijd, daarmee lijnrecht ingaand tegen de manier waarop hij het vorig seizoen succesvol overnam van Karelse.

Gudelj moet zich herpakken. Niet twijfelen, keuzes maken en vasthouden daaraan. Het leek tegen NEC goed te beginnen. Poepon bleek na vier minuten op de goede plek te staan toen een bal van Sarpong aan iedereen voorbij ging: 1-0. De Bredanaars bleken echter niet bij machte deze voorsprong uit te bouwen. NEC kwam met een mooi schot van Palsson voor rust op 1-1.

Na rust werd het er allemaal niet beter op. NAC heeft nu twee weken voor de uitwedstrijd naar Roda JC om zich te herpakken. Wetende dat het gemor in de diverse nababbels alleen maar zal groeien.