De Levensboom van Fons Neyens hangt weer in de Heuvel. foto Wijnand Nijs
De Levensboom van Fons Neyens hangt weer in de Heuvel. foto Wijnand Nijs

Kunstwerk Levensboom kijkt weer uit op het plein

Cultuur

HEUVEL - De Levensboom kijkt weer uit op het Dr. Struyckenplein. Weliswaar vanaf de andere kant, maar hij is er weer. Het kunstwerk van Fons Neyens heeft een plaatsje gekregen aan de kopse kant van de Magelhaenstraat en kijkt zo recht uit op de nieuwbouw.

Het betonnen kunstwerk is de afgelopen dagen gerestaureerd en wel bevestigd aan de appartementen. Daarmee is het na bijna drie jaar terug in het zicht van de Heuvel. De Levensboom hing eerst aan de voormalige school op nummer 100, waar ook zakencentrum Heuvel 100 tijdelijk zat. Op die plek zijn inmiddels ook appartementen verrezen.

Het scheelde een paar jaar geleden weinig of het kunstwerk was met de oude school van de aardbodem verdwenen. Een actie van buurtbewoonster Erna van Olphen veranderde de zaak. Daarvoor moest wel een bezwaarprocedure gestart worden. Net als eerder het mozaïek 'De Meisjes van de Heuvel', dat een plek heeft in het Huis van de Heuvel, is nu ook dit kunstwerk weer terug. Een ander kunstwerk kreeg een plekje in de entree op nummer 100, waar nu Green Hills staat.