foto Sjoerd Lips
foto Sjoerd Lips

Binnen twee weken noodmast C2000

Politiek uitgaan

BREDA - Binnen twee weken staat er een noodmast die de communicatie tussen hulpverleners via het C2000-systeem in het Bredase centrum moet garanderen. Dat bleek donderdagavond uit antwoorden van het college op vragen van SP en VVD over de alarmbel die politievakbond ACP eerder deze week had geluid.

Een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelde eerder al dat voor carnaval een permanente oplossing gereed is in de vorm van een steunmast in het Bredase centrum.

Een eerdere permanente oplossing is volgens de woordvoerder niet mogelijk, zo gaf hij eerder aan. “Breda is een van de gebieden die geprioriteerd is voor een oplossing, er zijn meerdere regio’s waar deze problemen zijn. Dit is het eerst mogelijke moment.”

De politievakbond ACP kaartte het rammelende systeem maandag aan, nadat eerder ook brieven naar de korpsleiding waren gegaan. De slechte communicatie zou de veiligheid van zowel burgers als politieagenten in gevaar brengen. Volgens het college hebben zich in de afgelopen periode geen onveilige situaties voorgedaan.