Afbeelding

‘Aangrijpend om te zien hoe erg iedereen z’n best deed’

Algemeen

PRINSENBEEK - Het Glazen Huis in Prinsenbeek heeft 13.000 euro in voor KWF Kankerbestrijding. Van 18 tot en met 21 december sloot Angelique Kuijpers zichzelf met nog drie anderen op  in het huis op de Markt en maakte non-stop radio om dit geld in te zamelen.

Wat hield de actie in?
“We zamelen geld in voor KWF Kankerbestrijding. Drie dagen hebben Arjan Hermans , Frank van der Aa, Frank Buiks en ik in het Glazen Huis gezeten. We hebben continu radio gemaakt en sliepen ook bij het Glazen Huis in een camper. We hebben wel gewoon gegeten, drie gezonde maaltijden per dag.”

Waarom deed je mee?
“Het was een idee van mijn vriend, Arjan Hermans, zijn ouders zijn aan kanker overleden. Hij wilde graag iets doen tegen deze ziekte. Arjan had al ervaring met radio en zo kwamen we op het idee. Natuurlijk wilde ik hem graag helpen.”

Wat was het hoogtepunt?
“Er waren veel hoogtepunten! Maar het was absoluut het meest aangrijpend om te zien hoe erg iedereen z’n best deed. De brandweer, sportclubs en bedrijven ze hebben allemaal meegedaan aan de actie. Het was bijzonder om te zien met hoeveel enthousiasme iedereen meehielp.”

Wat was het meest emotioneel?
“De zaterdagmiddag werden we al wel een beetje emotioneel van de dingen die we zagen. Op de zondag hebben we gewoon echt zitten huilen. Ik denk dat het komt door alle emotie, de stress en spanning. Het kwam ook van blijdschap door wat de mensen voor ons deden. En de mensen van WinterWonderbeek hebben ook goed voor ons gezorgd. Er was altijd wel iemand van hun aanwezig om ons een kopje koffie of thee te brengen. We hebben ook een heel heftig interview gehad met een meisje die haar zus verloren was aan kanker.”

Zou je volgend jaar weer meedoen?
“Als ze me nu zouden vragen zou ik volmondig ja zeggen en meerderen met mij. We moeten alleen eerst even evalueren hoe het ging dit jaar en wat we dan van plan zouden zijn volgend jaar.”

Waarom rond deze tijd als Serious Request ook bezig is voor een ander doel?
“Daar hebben we eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Op de dag dat we erin gingen hoorden we pas dat Serious Request ook op die dag begon. We wilden het verder echt lokaal houden en er is hartstikke goed op gereageerd. En we hebben voor een ander doel gekozen omdat het onze actie is, het is toevallig dan ook een Glazen Huis. We merken gewoon dat het onderwerp heel erg leeft en bijna iedereen er wel mee te maken krijgt.”

Had je de opbrengst verwacht?
“We hebben het nooit naar buiten gebracht van tevoren maar stiekem hoopten we wel op 10.000 euro. Bij de eerste tussenstand hadden we dat bedrag nog lang niet, toen dacht ik wel even oh jee, als dat maar lukt. Uiteindelijk hebben we een super bedrag van 13.000 euro opgehaald.”