Afbeelding
Freek de Swart

Wilfranc Visseren grootste schuldeiser van failliet Streetwise

Economie

BREDA - De grootste schuldeiser van het failliete Streetwise BV blijkt het bedrijf te zijn van Wilfranc Visseren. Over Streetwise werd afgelopen dinsdag het faillissement uitgesproken door de rechtbank. Het rommelde al enige tijd binnen Streetwise. Zo zouden personeelsleden maandenlang niet zijn uitbetaald.

In totaal zou de BV van Wilfranc Visseren nog zo’n 60.000 euro van Streetwise Breda BV tegoed hebben. Curator Frans van der Put zegt dat de overige schuldeisers gezamenlijk ergens tussen de 20 en 25.000 euro tegoed hebben van het bedrijf. Onder de schuldeisers zitten ook de belastingdienst en het UWV.

Volgens Van der Put is een doorstart van het bedrijf door Visseren niet realistisch. Verder hebben zich ook geen andere partijen aangediend die Streetwise willen overnemen. De vier man die nog in dienst waren van het bedrijf zijn nu ook officieel ontslagen. Volgende week is er een bijeenkomst tussen de curator, het UWV en het oud-personeel.

De curator verwacht niet dat er nog veel geld te halen valt bij Streetwise. “Ik heb hierover geen hoge verwachtingen. Wellicht dat ik nog een paar honderd euro vind die verdeeld kan worden.” Visseren zou al hebben aangegeven geen aanspraak hierop te willen doen.