Logo bredavandaag.nl

Jeugdzorg Noord-Brabant onder verscherpt toezicht

BREDA - De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie hebben Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (BJZ NB) onder verscherpt toezicht geplaatst. Dit meldt Inspectie Veiligheid en Justitie op haar website. Het verscherpt toezicht gaat voor een periode van maximaal één jaar gelden.


Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant wordt onder verscherpt toezicht geplaatst omdat volgens Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie de kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant onvoldoende op orde is.

Door bestuurswisseling en het feit dat het bureau niet gecertificeerd is, komt de voortgang van het verbetertraject in gevaar, stellen de diensten. De ingreep moet ervoor zorgden dat de zorg gewaarborgd is.

Op 1 januari 2015 had Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant als enige van Bureau Jeugdzorg de certificatie voor kinderbeschermingsmaatregelen jeugdreclassering nog niet rond.  In Breda wordt Jeugdzorg daarom tijdelijk overgenomen door William Schrikker Groep (WSG) totdat de certificatie rond is.

Volgens de Inspectie Jeugdzorg heeft Jeugdzorg Noord-Brabant eind vorig jaar nog intensief gewerkt aan het verbeteren van de Jeugdzorg. Momenteel is Jeugdzorg bezig met het verbeteren van de kinderbeschermingsmaatregelen. Voor 14 februari moeten de inspecties rapporten ontvangen van het bureau.

De inspecties gaan onverwachte controles uitvoeren bij Jeugdzorg Noord-Brabant.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief