Politiebureau Chasséveld gesloten vanwege actie CAO.
Politiebureau Chasséveld gesloten vanwege actie CAO. Wijnand Nijs

Politiebureaus Breda dicht vanwege CAO-actie politie

Politie

BREDA - Op het politiebureau aangifte doen, zit er deze woensdag even niet in. Op het Chasséveld is het hek voor de deuren naar beneden en hangt een printje met een mededeling bij de deurbel. "De politie voert actie voor een goede CAO", staat er te lezen.

De bureaus in Breda zijn dicht tussen 07.00 en 17.00 uur vanwege een protestbijeenkomst in Den Haag, waar de politievakbonden woensdag duizenden agenten verwachten. Daar begonnen agenten om negen uur met de blokkade van vier ministeries. Het gaat om Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en het Binnenhof. 

"350 medewerkers van de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn naar Den Haag", vertelt Maarten Brink van politievakbond ACP. Daardoor zijn niet alleen de bureaus in Bteda gesloten, maar ook de bureaus in Etten-Leur en Oosterhout.

Door het protest samen te laten vallen met de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, hopen de agenten op extra aandacht van de verantwoordelijke minister en de Tweede Kamerleden.

De agenten zijn met ongeveer honderd bussen vanuit het hele land naar Den Haag afgereisd. Een woordvoerder van politiebond ACP vertelde aan NU.nl dat er meer dan vijfduizend agenten worden verwacht.