Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer.
Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer. Jorgen Janssens

Breda krijgt nieuwe wielerwedstrijd

Sport

BREDA – Breda krijgt een nieuwe wielerwedstrijd. De tactische wedstrijd ‘Red Bull Kop over Kop’ wordt dit jaar verreden in West-Brabant, met start en finish in Breda. Op 18 september vindt het evenement plaats en wordt er een speciale ploegentijdrit gereden.

Bij ‘Red Bull Kop over Kop’ wordt er een tijdrit gereden van 100 kilometer, waarbij er met één renner wordt gestart en met vijf wordt gefinished. Tijdens vier overnamepunten op het parcours stroomt er steeds een ploeggenoot bij. In totaal kunnen er 200 teams met ieder 5 teamleden meedoen.

“Een samenwerking met het evenement Red Bull Kop over Kop past mooi binnen de ambities van de regio op het gebied van de wielrensport”, vertelt Paul de Beer, Wethouder Sport van de Gemeente Breda. De Beer zegt dat West-Brabant gezien kan worden als de bakermat van het Nederlandse wielrennen. “Het wielrennen en de wielercultuur zitten verankerd in de genen van West-Brabant en haar inwoners. Reden voor de gemeentes in West-Brabant om samen te werken aan het Wielerplan West-Brabant. Het plan met de naam ‘De Goeie Ontsnapping’ kent een uitvoeringsprogramma voor de wielren(top)sport in West-Brabant. Voornaamste doelen zijn hierbij om de (vrijetijds)economie in de regio te stimuleren en de sportactiviteiten te stimuleren.”

De wedstrijd is een mix van uithoudingsvermogen, samenwerken, en een tactisch ploegenspel. Vooraf wordt bepaald wie welke afstand fietst. Het is voor iedere wielrenliefhebber mogelijk om deel te nemen aan deze tijdrit. Ploegen kunnen zich vanaf 28 juni 12.00 uur opgeven via de site van Red Bull