foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

47-jarige Prinsenbeekse scheurt met 100 over Moerlakenbrug en wil daarna agent steken

Politie

EMER - Een 47-jarige Prinsenbeekse heeft donderdag geprobeerd een agent te steken nadat ze was aangehouden voor een forse snelheidsovertreding op de Moerlakenbrug. De vrouw werd uiteindelijk op de Konijnenberg aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken.

Agenten van het team Verkeer reden donderdag rond 10.40 uur over de Moerlakenbrug  in de richting van Breda Noord, toen ze met hoge snelheid werdeningehaald door een Volvo. De agenten volgden het voertuig en zagen op hun kilometerteller dat de bestuurster circa 100 km/u reed. "Ze gaven een stopteken waaraan echter niet werd voldaan. De automobiliste reed rechts af de Konijnenberg op. Net voor de kruising met de Nieuwe Kadijk konden de agenten de auto inhalen en de verdere doorgang blokkeren. De auto kwam daarop tot stilstand."

Vervolgens stelden de agenten een aantal vragen aan de bestuurster. Die reageerde hier niet op door te antwoorden. Wel pakte ze uit het dasboardkastje een mes waarna een van de agenten met kracht haar rechterarm vastpakte en het steekvoorwerp uit haar handen trok. "Toen de politieman haar arm losliet, greep ze opnieuw naar het dashboard om een doos met daarin een stanleymes te pakken. Ook dit werd van haar afgenomen", aldus de politie.

"Haar rijbewijs is opgestuurd naar het CBR vanwege de psychische problemen die zij lijkt te ondervinden", besluit het bericht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.