Breda werkt aan de weg. Dat bezorgt menig automobilist kopzorgen in september 2016.
Breda werkt aan de weg. Dat bezorgt menig automobilist kopzorgen in september 2016. Perry Roovers

Vind de weg in Breda voor gevorderden

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - Breda maakt werk van het onderhoud aan de weg deze (na)zomermaanden. Dat bezorgt menig automobilist kopzorgen. Deze week is het werk aan de Academiesingel en de Westerparklaan begonnen. Een kijkje in het dolhof dat Breda deze dagen is voor sommigen.

Kom je uit de richting Antwerpen en ben je bij Princeville van de A16 afgegaan, dan doe je er verstandig aan deze week niet via de Princenhagelaan en de Ettensebaan je weg naar het centrum te volgen.

Deze week is namelijk de kruising Ettensebaan-Westerparklaan afgesloten voor het verkeer. Sterker nog, bij de kruising met de Heilaarstraat word je voor de keuze gesteld: of het bedrijventerrein op, of Princenhage in. Geen van beide opties valt in de smaak bij je navigatie, die hardnekkig keer om blijft roepen.

Wie kiest voor Princenhage, moet zijn weg vervolgen via de Nieuwe Heilaarstraat, Haagweg en dan naar links de Tuinzigtlaan in. Pas daar kun je veilig de Ettensebaan op sturen. Wie Heilaar op rijdt, kan eigenlijk alleen maar via de Lunetstraat weer richting centrum. Of je moet thuis zijn in Westerpark en Tuinzigt en daar je weg door de eenrichtingswegen weten.

Wie vanuit Westerpark de Zandoogjes uitrijdt richting de Westerparklaan staat voor een verrassing: je kunt alleen rechtdoor Heilaar op. En dan moet je opletten dat je meteen rechts de Heilaardreef instuurt, anders maak je een rondje.

De kruising Ettensebaan is tot en met 23 september dicht. Het werk rond de Westerparklaan duurt nog iets langer. Pas op 10 oktober is het werk aan de weg daar klaar. 

Dan de singels. Bij de Academiesingel geldt sinds deze week eenrichtingsverkeer. Dat betekent dat je de komende maanden alleen vanuit de richting Belcrumweg voor het park langs kunt rijden. Vanaf de Delpratsingel word je voor via de Willemstraat voor het station langs weer terug geleid in de richting waar je vandaan kwam. Wil je toch richting Academiesingel of Tramsingel, dan moet je via de Terheijdenstraat, Stationslaan en Belcrumweg.

En zet vooral je navigatie uit. Want bij omdraaien en opnieuw proberen eindig je gewoon op dezelfde plek. En voor wie het nog even wil bekijken: zo zien de afsluitingen eruit.