Tien bands uit Breda en directe omgeving presenteerden een akoestisch album onder de naam December Tapes. De opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuurfonds.
Tien bands uit Breda en directe omgeving presenteerden een akoestisch album onder de naam December Tapes. De opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuurfonds. Peter Verheijen

Opbrengst December Tapes ook dit jaar naar Jeugdcultuurfonds

Cultuur

BREDA - Na een succesvolle eerste editie is December Tapes dit jaar weer terug. Tien bands uit Breda werken gezamenlijk aan een akoestisch album, die op zondagavond 11 december wordt gepresenteerd in de grote zaal van poppodium Mezz. Net als vorig jaar gaat de opbrengst van de albumverkoop naar het Jeugdcultuurfonds Breda.

Bands konden zich in mei inschrijven voor deelname. De tweede editie van December Tapes bestaat uit Awash, There There, Windup Space, Tunnelvisie, Aline Hilderink, No More Jack, Myllie & The Tunes, Absent Mango, Renseen en Fools Never Differ. “Door de bands samen te laten werken aan een album creëren ze een sterker netwerk en laten ze zien dat Breda veel te bieden heeft”, aldus de organisatie.

De opnames van het album vinden komend weekend plaats in de studio van A-Broad. Het album heeft deze editie een thema, waar later meer bekend over wordt. De avond in de Mezz is tevens de start van de albumverkoop.

Vorig jaar werd een bedrag van 2650 euro opgehaald. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen, ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen.“Door de opbrengst van vorig jaar hebben we een mooi aantal kinderen een heel schooljaar kunnen laten deelnemen aan een les op kunst en cultuurgebied. Hiermee hebben we misschien wel een band in de dop voor December Tapes over een aantal jaar gecreëerd!”