Afbeelding
Perry Roovers

Vrijwilligersmarkt Breda Actief dit jaar in Chassé Theater

Algemeen

BREDA - Het Chassé Theater is donderdagmiddag 29 september de locatie van de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt in Breda. Breda Actief, organisator van het event, probeert op deze manier een extra boost te geven aan het vrijwilligersnetwerk voor organisaties in Breda.

De bedoeling van de markt is dat vrijwilligers kennis kunnen maken met de zestig organisaties uit verschillende sectoren in Breda. Ook kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs op zoek naar een maatschappelijke stage. Onder andere de Voedselbank, De Nieuwe Veste, Vluchtelingenwerk Nederland en CJG Breda zijn present om met scholieren en potentiele vrijwilligers in contact te komen. Ook is er de mogelijkheid om een gratis interessetest te doen en zijn er adviseurs van Breda Actief aanwezig.

“Vrijwilligerswerk geeft positieve energie, zorgt voor waardevolle ervaring en is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien is het gewoon leuk. Vrijwilligers zetten zich dagelijks in om van Breda een nog mooiere plek te maken”, zegt de organisatie.

Jaarlijks komen er rond de 850 jongeren en 100 volwassenen op de markt af.