De G-dag bij NAC, woensdag 22 maart 2017.
De G-dag bij NAC, woensdag 22 maart 2017. Yvonne Keulaars

Stralend voetbal van G-teams met NAC-spelers als coach

Sport

BREDA - Lachende gezichten, spetterend voetbal en een warm zonnetje. Tijdens de zeventiende editie van de Rabo G-dag in het Rat Verlegh Stadion hebben 24 G-teams uit West-Brabant en Zeeland gestreden om de titel.

Rond de klok van een uur stromen de eerste teams enthousiast de Cordial binnen. Hier worden ze gekoppeld aan een NAC-speler, die hen deze dag coacht. Bij de rand van het veld staat Giovanni Korte zijn team al op te wachten. Hij neemt hen mee, waarna ze beginnen aan de warming-up.

Even later geeft de organisator het startsein: de wedstrijden kunnen beginnen. Het team van V.V. Moerse Boys gaat goed van start. “We hebben een keer verloren en een keer gelijk gespeeld.” Speler Arjan laat weten dat ze nog drie wedstrijden te gaan hebben.

Bijna net zo belangrijk als het voetbalspel: de Zundertenaren hebben ook al de handtekeningen binnen van enkele NAC-spelers, zoals die van Cyriel Dessers en Jorn Brondeel.

Bij een veld verderop staat Fabian Sporkslede, die voor het eerst deelneemt aan de G-dag, zijn team fanatiek te coachen vanaf de zijlijn. “Naar voren”, roept hij naar een van zijn spitsen. Helaas kan het nog niet baten. “Het loopt nog niet heel lekker qua uitslagen. Maar ze hebben het wel naar hun zin en dat is het belangrijkste”, concludeert Sporkslede.  

Als de scheidsrechter even niet kijkt, verruilt Sporkslede zijn trainers-tenue voor een wedstrijdshirt van zijn ploeg. Hij schiet snel de bal naar voren, waarna de bal in de goal belandt. Het team beloont elkaar met high-fives.

Olivier Rommens is eveneens druk in de weer met zijn team. De Belg helpt een van de kleinste deelnemers met zijn positie op het middenveld. “We hebben twee wedstrijden verloren en een keer gelijk gespeeld. Maar op een dag als dit is dat niet het belangrijkste. Het gaat erom dat ze plezier hebben in het spel.”

Het is aan NAC-trainer Stijn Vreven om de finale tussen Virtus en Terneuzense Boys te leiden. De laatste is er met de titel, dat door penalty’s is beslist, vandoor gegaan. De Zeeuwen vieren deze winst uitbundig met hun coach Mounir El Allouchi.

Klik hier voor nog meer foto's van de Rabo G-dag.